0
STUDIO FM1 105.4
"Music, once admitted to the soul, becomes a sort of spirit, and never dies."
~ Edward George Bulwer-Lytton
Τι είδος μουσικής σας αρέσει;
Interviews
Συνεντεύξη Seedevil
12.08.2014

Απο τον Σταύρο Πολάκη

 

-Γειά σου Πάνο.. Πες μας δυο λόγια για το συγκρότημα.

Καλησπέρα παιδιά, ευχαριστούμε για την φιλοξενία καταρχάς... Χμμ, σχετικά με τη μπάντα.. Οι Seedevil σαν μπάντα αποτελείται απο 5 άτομα, αν και μέχρι το 2012 αποτελούταν απο 4 άτομα αλλα τον τελευταιο χρόνο προστέθηκε το πέμπτο μέλος στην μπάντα, και συγκεκριμένα ο ηχολήπτης της μπάντας Ιούλιος Κουτσογεωργίου ανέλαβε χρέη μπασίστα, με τον Γιώργο καραστέργιο να λαμβάνει πλέον χρέη δεύτερου κιθαρίστα. Οι Seedevil σαν έννοια μπορεί να χαρακτηριστεί  σαν See devil η σαν SEED evil.. Εγώ μάλλον θα έλεγα ότι η έννοια που εναι πιο κοντά στην δουλειά μας είναι το SEED EVIL, καθως είναι μια ευρύτερη έννοια απο την οποία ξεκινάνε πολλές δύσκολες καταστάσεις,και η ζωή του κάθε ανθρώπου μπαίνει σε ένα ανεξέλενγκτο τριπάκι απο το οποίο δεν μπορεί να ξεφυγει. Άρα θα έλεγα οτι το όλο concept και η δουλειά του πρώτου δίσκου μας «Post Destruction» βλέποντας και το Artwork αλλα και τους στίχους των κομματιών εστιάζει στο Seed evil.

-Υπάρχουν ευκαιρίες να παίξετε live στο μέλλον;

H αλήθεια είναι ότι είμαστε λίγο άτυχοι καθώς δεν έχουμε καταφέρει να παρουσιάσουμε ακόμα την πρώτη μας επίσημη δουλεια στον κόσμο. Οι στρατιωτικές μας υποχρεώσεις είναι κάτι που μας εχει κρατήσει πίσω αυτο τον καιρό στο χωρο των lives αλλα ευελπιστώ πως όταν τελειώσει αυτή η περίοδος να είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το υλικό του δίσκου στο κόσμο και γιατί όχι να μην ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και σε καινούριο υλικό.

 

-Ποιά συγκροτήματα θεωρείς ότι επηρέασαν περισσότερο τη μουσική των Seedevil;

Δεν θα έλεγα οτι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο συγκρότημα το οποίο μας εχει επηρεάσει, απλά ο καθένας μας ακούει διαφορετικά πράγματα, με αποτέλεσμα αυτή η μίξη των διαφορετικών ιδεών και επιρροών να δημιουργεί τους SEEDEVIL, μία μουσική που ούτε εγώ με σιγουριά δεν μπορώ να βάλω μια συγκεκριμένη ταμπέλα, κάτι που μας κάνει χαρούμενους γιατί είναι μία μουσική η οποία δεν την ακούει ο ακροατής και λέει ότι ‘’Aυτοί αντιγράφουν τους τάδε’’, αλλά απ’ ότι έχουμε ακούσει απο διάφορα σχόλια είναι απλά η μουσική μας. Αν μπορούσα να δώσω μια πρόχειρη ιδέα σχετικά με το είδος μουσικής που παίζουν οι Seedevil, θα έλεγα μοντέρνο μέταλ καθώς συνδιάζονται διαφορετικές τεχνικές μέσα στα κομμάτια και ο συνδιασμός των clean και scream vocals να δημιουργεί ένα αποτέλεσμα μαζί με τις κιθάρες, το μπάσο και τα τύμπανα αρκετά δυναμικό.

 

-Ποιά είναι η ανταπόκριση του κόσμου στα live;

Η αλήθεια είναι ότι η ανταπόκριση του κόσμου στα lives στις μέρες μας δεν είναι τόσο ικανοποιητική και αυτό πιστεύω πως δεν έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει κόσμος που ακούει αυτού του είδους την μουσική στην ελλάδα αλλά με το ότι ο κόσμος δεν δίνει ευκαιρίες σε ελληνικές μπάντες. Η άποψη μου πάνω σ' αυτό το θέμα είναι οτι υπάρχουν φοβερές μπάντες στην ελλάδα με πλούσιο ταλέντο οι οποίες με δουλειά και υποστήριξη δεν θα είχαν να ζηλέψουν πολλά απο κάποιες ξένες. Δυστυχώς όμως χωρίς την υποστήριξη του κόσμου, δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Ο κόσμος πρέπει να δώσει ακούσματα σε ελληνικές μπάντες και είμαι σίγουρος πως θα βρεί πολύ ωραία πράγματα γιατί είναι κρίμα να χάνονται ταλέντα και μουσικές οι οποίες μπορούν να δώσουν ένα extra point σε αυτή τη μουσική σκηνή της ελλαδας.

 

-Ποιά είναι η ανταπόκριση του κόσμου για το cd σας "Post Destruction", μέχρι τώρα;

Οπως είπα και προηγουμένως δυστυχώς δεν έχουμε προλάβει να προωθήσουμε το δίσκο όσο πρέπει και όσο μπορούμε λόγω των στρατιωτικών υποχρεώσεων μας, είναι κάτι που έχουμε στο νού μας να κάνουμε ασταμάτητα όσο έχουμε ελεύθερο χρόνο καθώς έχουμε κουραστεί γι’ αυτό το δίσκο και θέλουμε να πάρει οτι καλύτερο μπορεί και να ακουστεί οσο πιό πολύ γίνεται. Μέχρι στιγμής απο όσο feedback έχουμε πάρει τα σχόλια θα έλεγα οτι είναι πολυ θετικά, πολλά reviews αναφέρουν θετικά σχόλια για το δίσκο, με το τελευταίο κομμάτι του δίσκου το instrumental post metal «Κ-1» να έχει κλέψει τις εντυπώσεις θα έλεγα. Σε γενικές γραμμές είναι ένας δίσκος ο οποίος πιστεύω οτι ακούγεται ευχάριστα και όποιος του δώσει χρόνο θα βρεί πολύ ωραία πράγματα σ αυτόν.

-Η δουλειά σας αυτή βγήκε μέσα από κάποια εταιρεία ή ακολουθεί τη νοοτροπία του "κάνε το μόνος σου";

Το πρώτο μας ΕΡ βγήκε σε ηλεκτρονική μορφη, και μπορούσε να το ακούσει ο καθένας μέσω του youtube και του myspace, τώρα ο πρώτος μας δίσκος κυκλοφορεί επίσημα απο την FM RECORDS, κάτι που δεν έχει να κάνει με το πως θέλαμε να παρουσιάσουμε τις ιδέες μας, δεν επηρέασε καθόλου το σκεπτικό μας σχετικά με το τι θέλουμε να προβάλουμε και ίσα ίσα η μουσική που ανήκει σε κάθε καλλιτέχνη είναι ένας τρόπος να βγάλει ένα κομμάτι του εαυτού του προς τα έξω οπότε ειναι κρίμα να περιορίζεται αυτη η δυνατότητα, καθώς αυτή ειναι η κεντρική ιδέα της κάθε τέχνης προς προβολή.

 

-Ποιά είναι η καλύτερη και η χειρότερη εμπειρία σας μέχρι τώρα σαν συγκρότημα;

H αλήθεια είναι το να έχεις ένα συγκρότημα δεν είναι και ότι πιό εύκολο στον κόσμο, πρόκειται για σχέσεις διαφορετικών ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν για ενα αποτέλεσμα. Αυτό απο μόνο του φέρει πολλές δυσκολίες καθως οι απόψεις πολλές φορές διίστανται, με αποτέλεσμα πολλές φορές κάποιος να πρέπει να συμβιβαστεί η να κάνει υποχωρήσεις. Σε γενικές γραμμές το καλό με εμάς σαν μπάντα είναι οτι είμαστε πολλά χρόνια φίλοι και μετά γίναμε και συγκρότημα οπότε δεν υπάρχουν πολλοί τσακωμοί και εντάσεις μέσα σ’ αυτό το γκρούπ, αυτό είναι πολύ συμαντικό για τη συνέχεια και νομίζω οτι θα βοηθήσει έτσι ώστε να υπάρχει ομαλή πορεία στην πορεία μας σαν μπάντα.

 

-Η μπάντα είναι κάτι σοβαρό για εσάς η το βλέπετε σαν χόμπυ;

Στην αρχή η αλήθεια είναι οτι ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική σαν χόμπυ αλλα όταν ξεκινήσαμε και γράφαμε υλικό και βλέπαμε οτι το αποτέλεσμα ειναι ικανοποιητικό ξεκινήσαμε να το βλέπουμε πιο σοβαρά. Η αληθεια είναι ότι θα θέλαμε πολύ να δώσουμε τα πάντα σε αυτή τη μπάντα αλλά δυστυχώς τα πράγματα όπως όλοι ξέρουμε στην ελλάδα δεν πάνε καλά με αποτέλεσμα να περιορίζεται ο καθένας μας σε πολλά πράγματα, το ίδιο και εμείς, πιστεύω πως αν τα πράγματα ήταν καλύτερα στην χώρα μας ο κάθε άνθρωπος θα είχε δυνατότητα να κάνει περισσότερα πράγματα, το ίδιο και εμείς. Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε οτι καλύτερο μπορούμε στη συνέχεια, κάτι που ήδη έχουμε κάνει κάνοντας πολλές θυσίες και αγώνες στο παρελθόν.

 

-Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε στο δίσκο σας ή να αποφύγετε στο μέλλον;

Δεν νομίζω οτι θα άλλαζα κάτι απο το δίσκο, σίγουρα θα μπορούσαν κάποια πράγματα να γίνουν καλύτερα, αλλά σίγουρα αυτό προϋποθέτει πολύ χρόνο και πολύ χρήμα. Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και αισθανόμαστε ευτυχείς που καταφέραμε να κυκλοφορήσουμε μετά απο τόσες δυσκολίες στις ζωές μας αυτό το δίσκο. Σαν υπόσχεση για το μέλλον θα ήθελα να πώ, πως η κάθε δουλειά μας απο δώ και στο εξής θα έχει κάτι διαφορετικό, δεν θα επαναλαμβανόμαστε καθώς θέλουμε να προβάλουμε καθε δουλειά μας σαν κατι διαφορετικό οπότε ελπίζω ο διάδοχος του POST DESTRUCTION να είναι πολύ καλύτερος, κάτι για το οποίο θα προσπαθήσουμε πολύ.

 

-Πως σου φαίνονται τα πράγματα μουσικά στην Ελλάδα ;

Τα πράγματα μουσικά στην ελλάδα οπως είπα και προηγουμένως, δυστυχώς θα μπορούσαν να είναι πολυ καλύτερα, υπάρχουν πολλές μπάντες που αξίζουν στον χώρο μας και πολύ ταλέντο το οποίο ειναι κρίμα να πάει χαμένο. Πρέπει ο κόσμος να δώσει ευκαιρίες σε ελληνικές μπάντες και δεν μιλάω για την δική μου μπάντα, μιλάω για τόσες μπάντες οι οποίες πραγματικά έχουν τρομερό ταλέντο, μπορείς να ακούσεις μπαντάρες απο prog death metal μεχρι post rock/metal που σαν μουσική και υλικό δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο ξένα συγκροτήματα,  με λίγη παραπάνω υποστήριξη όλα πιστεύω θα πάνε καλύτερα.

 

-Τα τελευταία λόγια δικά σου...

Εύχομαι αυτή η μουσική σκηνή της ελλάδος , να πάρει κάποτε αυτό που της αξίζει καθώς βλέπουμε οτι πολλοί έλληνες μουσικοί και μπάντες δεν πτοούντε απο αυτή την κατάσταση της χώρας και προσπαθούν να κάνουν αυτό που τους αρέσει, δίνοντας στον κόσμο ενα κομμάτι του εαυτού τους για το οποίο έχουν κουραστεί και έχουν κάνει πολλές θυσίες..

SUPPORT THE GREEK METAL SCENE!!!

bandcamp της μπάντας

Η μπάντα στο facebook

 

1.
MICHAEL BALL - COMING HOME TO YOU
2.
JACK SAVORETTI - SINGING TO STRANGERS
3.
TOM WALKER - JUST YOU AND I
4.
ARIANA GRANDE - BREAK UP WITH YOUR GIRLFRIEND I'M BORED
5.
DAVE FT BURNA BOY - LOCATION
6.
STEEL BANGLEZ/TRACEY/MOSTACK - FASHION WEEK
7.
LAUV & TROYE SIVAN - I'M SO TIRED
8.
PINK - WALK ME HOME
9.
NSG FT TION WAYNE - OPTIONS
10.
WILEY/STEFFLON DON/SEAN PAUL - BOASTY